Vraag & Antwoord

Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij. Zit jouw vraag er niet tussen neem dan even contact met ons op, we helpen je graag verder.

Aanschaf

Deze kunt u hieronder downloaden.

ElliptiGO_Gebruikershandleiding

Ja dat kan. De ElliptiGO is te gebruiken met de meeste fietsaccessoires, zoals fietsbellen of bidonhouders.

Jazeker, je krijgt een jaar garantie vanaf de dag van aankoop, 2 jaar fabrieksgarantie op de voorvork en 5 jaar op het frame.

Met uitsluiting van alle onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn.

Uiteraard kun je een testrit maken. Neem hiervoor contact op met ons.

Ja, afhankelijk van de grootte en uitvoering van de auto kun je de ElliptiGO ook in een auto kwijt. In een stationwagen of de wat grotere middenklasser past de GO prima. Voorwaarde is wel dat de achterbank neerklapbaar moet zijn. Er zijn ook klanten die hem in een kleinere auto vervoeren bijvoorbeeld een Opel Corsa. De passagiersstoel wordt dan zo ver mogelijk naar voren geklapt.

Ja! Uit ervaring weten wij dat de meeste mensen heel gemakkelijk de eerste keer op een ElliptiGO stappen. In het begin is de trap-beweging even wennen maar met een minuut of vijf heb je de slag wel te pakken.

De ElliptiGO 11R is verkrijgbaar in matzwart. De ElliptiGO 8C and 3C modellen zijn verkrijgbaar in zwart, groen en rood. De Elliptogo Arc is leverbaar in groen en matzwart.

De ElliptiGO is ongeveer 15 cm langer dan een normale fiets voor volwassenen.

Dat kan op drie manieren: kom bij ons langs, bel even of ‘koop nu’.

Gebruik

Net wat jij wilt! Ons advies is om lekker lichte en vrij ademende kleding en schoenen te dragen.

Er geldt in Nederland geen helmplicht voor de ElliptiGO. Wij raden het gebruik van een helm wel aan! Geoefende rijders halen met gemak snelheden van boven de 30km/u.

Ja dat kan. Met een simpele handeling kan de stuurhoogte worden aangepast zodat mensen met verschillende lengtes van dezelfde ElliptiGO gebruik kunnen maken.

Absoluut! De ElliptiGO is een echte ‘klimtrainer’, juist omdat je bij elke slag al je kracht en gewicht in de strijd kan gooien. Door de versnellingen kun je net zoveel op- of terug schakelen als je wilt. Voor de steilere hellingen zijn de Arc 24 en de 11R aan te raden.

Ja! De ElliptiGO kan gebruikt worden op een Kinetic en CycleOps indoor-trainer-systeem. Deze heeft een standaard voor het voorwiel en een adapter om het 20 inch (50,8 cm.) achterwiel passend te maken. Dit indoor-training-systeem kun je bij ons kopen.

Op de ElliptiGO zitten handremmen aan het stuur. Een ElliptiGO heeft een rem (V-brake) bij het voorwiel en het achterwiel. Net als bij een fiets.

Neem een comfortabele houding aan en stel daar de hoogte van het stuur op af. Voel je dat je te ver voorover hangt, haal dan het stuur wat naar je toe. Sta je te gebukt, zet dan het stuur wat hoger. De aanpassingen en instellingen zijn heel makkelijk uit te voeren.

De ElliptiGO is uitgerust met een standaard (kickstand). Je kunt niet op de ElliptiGO staan als hij op de standaard staat.

Simpel. Net zoals op een fiets.

Het opstappen op een ElliptiGO is heel eenvoudig. Iedereen kan het! Hieronder ziet u een demofilmpje van Run2GO waarop u kunt zien hoe makkelijk het is om weg te rijden met een ElliptiGO.

Rijden op de ElliptiGO is hetzelfde als fietsen in drukke gebieden. Het voordeel van de ElliptiGO is je er vrij hoog op staat waardoor je beter zichtbaar bent voor medeweggebruikers. Bovendien heb je daardoor zelf ook een beter (over)zicht.

Zo hard als je kunt! De gemiddelde snelheid op een ElliptiGo ligt zo tussen de 15 en 25 km/u. Op een vlakke weg kun je als geoefende rijder makkelijk 35 km/u halen!

Onderhoud

De ElliptiGO wordt geleverd met Presta banden. De banden zijn hetzelfde als bij de racefiets, dus geschikt voor hogere druk. Ze zijn vrij gemakkelijk om op te pompen, dopje eraf draaien, ventiel wat open zetten. Druk op het ventiel om er eventueel wat lucht uit te laten. Dan pomp erop zetten en pompen maar. Nadat je de band hard genoeg hebt opgepompt draai je het ventiel dicht en dop er weer op. We raden 85-90PSI (6 bar) aan op alle ElliptiGO modellen wat betreft bandendruk..

Net als een fiets verdient jouw ElliptiGO ook de juiste zorg en aandacht. Het belangrijkste is dat de rails van de voetpedalen schoon en zandvrij blijven. Dat doe je het makkelijkst door met lucht schoon te spuiten of (als je dat niet hebt) met een droge doek. Maar smeer de rails en wieltjes die daar in zitten liever niet in met smeermiddel of olie.

Specificaties

Deze kunt u hieronder downloaden.

ElliptiGO_Gebruikershandleiding

De ElliptiGO 11R is verkrijgbaar in matzwart. De ElliptiGO 8C and 3C modellen zijn verkrijgbaar in zwart, groen en rood. De Elliptogo Arc is leverbaar in groen en matzwart.

  • De ElliptiGO 11R weegt 17,9 kg
  • De ElliptiGO 8C weegt 20 kg
  • De ElliptiGO 3C weegt 19,1 kg
  • De ElliptiGO Arc weegt 16,8 kg

Dat hangt af van het model. Hieronder het overzicht van onze modellen met het aantal versnellingen:

ElliptiGO 11R: 11 versnellingen
ElliptiGO 8C: 8 versnellingen
ElliptiGO 3C: 3 versnellingen
ElliptiGO MSUB: 10 versnellingen
ElliptiGO RSUB: 8 versnellingen
ElliptiGO SUB: 8 versnellingen

Je kunt de versnellingen bedienen met de versnellingshendel op het stuur. De ElliptiGO hoeft niet in beweging te zijn om van versnelling te veranderen.